Allt började våren 2014. Våren då jag, Elina blev arbetslös. Vilket ledde till att jag blev otroligt rastlös, vad skulle jag göra på dagarna?

En dag fick jag för mig att börja virka. Jag som aldrig hade hållt i en virknål i hela mitt liv. Googlade runt lite på nätet efter enkla mönster och hittade små babyskor och även små ljuslyktor.

 

Den våren virkade jag massor. Jag startade även upp en Facebook-sida samt ett Instagram konto som jag döpte till "By Elina". Detta mest för att det var en liten rolig grej och jag hade något att sysselsätta mig med. Det ena ledde till det andra och plötsligt fick jag meddelanden på min Facebook-sida att folk villa köpa det jag hade gjort. Jag sålde ett gäng av mina virkade små skor och tänkte att jag borde göra något mera.

I slutet av sommaren 2014 fick jag se en bild på att någon hade sytt en egen mössa. "Detta måste jag testa" - tänkte jag.

 

Jag åkte till en lokal tygaffär och köpte tyg för att testa. Lånade min mammas 30(!) år gamla symaskin och prövade mig fram. (Den symaskinen gick sedan sönder under hösten, viket resulterade i att jag fick köpa en helt ny symaskin). Jag hade aldrig suttit framför en symaskin förutom på syslöjden i skolan, men det var ju hundra år sedan!

 

Swich så hade jag gjort mina första mössor! Som är på bilden här till vänster.

 

Jag postade dom på mina sociala medier och fick en jätte respons! - Människor ville köpa dessa med!!

By Elina

Hela hösten vällde det in med beställningar och jag sydde så mycket jag bara orkade. Fick inbjudningar till julmarknader och By Elina var igång på riktigt.

Någon gång under hösten så råkade jag beställa hem "fel" tyg. Det var ingen trikå utan bomullsväv. Jag funderade länge på vad jag kunde sy av detta. Jag kunde inte med och slänga tyget. Efter mycket funderande och googlande så hittade jag det. Jag testar och syr ett Babynest.

 

Mitt första babynest blev ett svart med vita stjärnor.

Gjorde som vanligt att jag la ut det på mina sociala medier och igen så blev det en succé!

 

Från och med årsskiftet 2014/2015 registrerade jag By Elina hos bolagsverket och driver nu detta som ett företag. Jag är registrerad i momsregistret och innehar F-skatt.

Nu och framöver kommer jag jobba 50 % med By Elina och 50% med mitt "vanliga" jobb. Vilket passar perfekt.

 

Där är jag idag! Vilken resa det har varit hittills. Att jag har fått ihop detta medans jag också har jobbat är ett under. Det har varit tufft många stunder, men också otroligt roligt.

 

Måste säga att jag är riktigt förväntansfull på vad som komma skall.

 

// Elina

Kontakt

 

Beställning:

order@byelina.se